Български уебсайт е сред най-добрите пет в Европа

Гала в Брюксел и отличи победоносните пет най- забележителни .eu или .ею уебсайта

Както през последните три години в края на ноември, така и тази година гала събитието .eu Уеб Награди привлече вниманието на .eu общността и индустрията на домейн имената. Изтъкнато жури от европейски представители избра най-добрите уебсайтове измежду 15те финалисти, номинирани в пет категории. Победителите на #2017euWA бяха разкрити по време на .eu Уеб Награди гала церемонията, която се проведе снощи в Театър Водевил в сърцето на Брюксел, Белгия.

Победителите и специалните награди представляват една еклектична група, която произлиза от целия Европейски Съюз, включително България (Krina.eu) в категория Лидери, Латвия (Muniocandela.eu и Letthejourneybegin.eu), Швеция (Greenworks.eu), Германия (Smr-project.eu), Белгия (Dourfestival.eu) и Полша (Biotrem.eu).

Българският Еврокомисар за „Цифрова икономика и цифрово общество“ Мария Габриел заяви: „Изборът на име на домейн с .eu е не просто избор на разширение за даден уебсайт, а избор да бъдеш възприет като европеец, да вярваш в основните ценности на европейската култура, да си наясно, че Европа е и ще продължи да бъде етикет за качество на световно ниво.”

„Много сме удовлетворени от начина, по който гала церемонията протече снощи“, коментира Джовани Сепия, мениджър външни връзки в EURid. “Всяка година сме толкова горди да отличим висококачественото онлайн присъствие, което нашите притежатели на домейн имена са изградили”, добави той.

Годишните .eu Уеб Награди, проведени за пръв път през 2014 г., представляват онлайн конкурс, в който уебсайтове с .eu и .ею домейн имена могат да бъдат номинирани и имат възможността да спечелят награден пакет, който да допринесе за повече надеждност и видимост на техните онлайн дейности.

Снимки от церемонията по награждаване може да откриете на следния линк.

Последни новини
Още от Новини