Брекзит предлага възможности

Коментар на Иън Блекфорд, председател на парламентарната група на Шотландската национална партия

Иън Блекфорд, председател на парламентарната група на Шотландската национална партия коментира пред Bloomberg предстоящия бюджет на Великобритания и Брекзит.

По повод предложения от кабинета на Тереза Мей годишен бюджет за 2018 Блекфорд коментира:

"Икономиите наистина започнаха да вредят на стандарта на живот, който пада. Знаем, че инфлацията е 3%, реалните доходи са под натиск. Това е най-лошото десетилетие за ръста на възнагражденията от 210 години. Това е възможност за министъра на финансите да промени посоката на движение."

Иън Блекфорд коментира, че излизането на единния пазар и от митническия съюз ще коства работни места. "Изчислено е, че само за Шотландия ще струва 70,000 работни места. Не може да справим с този риск", каза още той. 

Но сделката за преходен период ще представлява възможност и ЕС ще настояват да останем в единния пазар и в митническия съюз през този период. "Не можем да рискуваме за излезем от там", коментира той.

"Ако чрез сделката по прехода имаме възможността да останем свързани с Европа, трябва със сигурност да го сторим. Тъй като става дума за защита на работни места и просперитет за хората."

Целият коментар за бюджета на Великобритания и Брекзит, чуйте във видеото.

Последни новини
Още от Новини