Airbus смята Шънжън за новата Силициева долина

Пол Еременко, гл. технически директор на Airbus

A321 в завода на Airbus в Мобайл, Алабама. 19 юли 2017. Photographer: Luke Sharrett/Bloomberg A321 в завода на Airbus в Мобайл, Алабама. 19 юли 2017. Photographer: Luke Sharrett/Bloomberg

Airbus SE очаква да разработи автономен самолет и технологии, които да позволят на един пилот само да кара гражданските самолети, което би позволило икономии за превозвачите, каза главният технически директор Пол Еременко в интервю за Bloomberg.

Авиоиндустрията отчита подобен тренд на този, завладял автомобилния пазар, където производителите инвестират или придобиват стартъпи, работещи по автономни коли. Производителите на самолети като Airbus и Boeing се надпреварват в развитието на изкуствен интелект, който един ден може да позволи на компютрите да управляват самолети без нуждата от човешка намеса.

"Целта на центровете ни за иновации, за разлика от R&D, които правехме в Европа, е да дадат поглед навън. И да разберем чрез тях какви идеи, зараждащи се трендове, нови технологии и бизнес модели има. Какви идеи имат местните специалисти", каза Еременко.

Чуйте откъса от интервюто във видеото.

 

Последни новини
Още от Новини