Бизнесът между САЩ и Русия се засилва въпреки санкциите

По думите на американския посланик в Москва рестрикциите не пречат на позитивното развитие на бизнес отношенията на двете страни, които бележили ръст

Матрьошки с ликовете на Путин и Тръмп на сувенирен щанд в Санкт Петербург в навечерието на Международния икономически форум. (31.05.2017) Снимка: Andrey Rudakov/Bloomberg Матрьошки с ликовете на Путин и Тръмп на сувенирен щанд в Санкт Петербург в навечерието на Международния икономически форум. (31.05.2017) Снимка: Andrey Rudakov/Bloomberg

Бизнес сътрудничеството между Съединените щати и Руската федерация се засилва въпреки санкциите, наложени от Вашингтон срещу Москва.

Това заяви днес (20 ноември) американският посланик в Москва Джон Хънтсман.

„Въпреки общоприетото мнение, санкциите не влияят на бизнес сътрудничеството като цяло, напротив, бизнесът се развива. Санкциите, свързани със събитията от последните няколко години са насочени към конкретни хора или сектори на икономиката, предава думите на дипломата ТАСС.

Като пример за успешна американска инвестиция в Русия Хънтсман посочи завода на американският авиогигант Boeing в Свердловска област. „Работите им вървят много добре“, отбеляза той.

Американският посланик също така призова Москва и Вашингтон да „работят заедно за създаване на атмосфера на доверие, която би позволила увеличаване на инвестициите и стокооборота“.


 

Последни новини
Още от Новини