Тръмп отчете обиколката си в Азия

Доналд Тръмп, президент на САЩ

Президентът на САЩ Доналд Тръмп по време на речта си в Белия дом на 15 ноември 2017. Вашингтон, САЩ. Photographer: Andrew Harrer/Bloomberg Президентът на САЩ Доналд Тръмп по време на речта си в Белия дом на 15 ноември 2017. Вашингтон, САЩ. Photographer: Andrew Harrer/Bloomberg

Президентът на САЩ Доналд Тръмп поиска реформи в Световната търговска организация и "честна и реципрочна търговия" в ТВ обръщение на 15 ноември 2017.

Тръмп направи подробен отчет в ефир на обиколката си в Азия. Той представи срещите си в Китай с президента Си Дзинпин и посланието за търговските политики, предлагани от САЩ на страните от Азиатско-Тихоокеанското икономическо сътрудничество.

"За пръв път в историята 21 лидери на Азиатско-Тихоокеанското икономическо сътрудничество признаха значението на честната и реципрочна търговия.

Признаха нуждата да се реши въпроса с нечестните търговски практики. И признаха, че Световната търговска организация има силна необходимост от реформи".

Чуйте откъс от речта във видеото.

По време на изказването си Тръмп прекъсна за малко, за да отпие от бутилката с вода, която преди това търси известно време около катедрата.

 

Епизодът според Bloomberg е изместил фокуса на вниманието от същността на 24-минутната реч на Тръмп.

Последни новини
Още от Новини