Защо да инвестираме в стартъпи

Коментар на Роланд Уий, управляващ директор за Азия в OurCrowd

Роланд Уий, управляващ директор за Азия в OurCrowd говори пред Bloomberg по време на Singapore Fintech Festival 2017. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Роланд Уий, управляващ директор за Азия в OurCrowd говори пред Bloomberg по време на Singapore Fintech Festival 2017. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

По време на Singapore Fintech Festival 2017 (13-17 ноември) Роланд Уий, управляващ директор за Азия в OurCrowd, платформа за инвестиции в стартъпи, коментира пред Bloomberg инвестирането в стартъпи. 

Роланд Уий коментира, че поради много по-бързия темп на внедряване на технологиите голяма част от стойността на една компания се създава, когато тя е частна, за разлика от времето, когато се развива като публична.

По тази причина, според него "ако нямате стартъпи в своето портфолио рискувате да загубите при най-мащабния етап през периода на ръст" и даде пример с Uber и Grab, и двете от които не се търгуват на борсата, като стойността на първата e вече 60 млрд. долара.

"По мое определение инвестирането в частен капитал e по-рисков клас активи в сравнение с публичните активи. При публичните капитали съществува процес на самостоятелен подбор, който все още липсва при частните", каза още Роланд Уий.

 

 

Последни новини
Още от Новини