Хибридите на Ford навлизат в Близкия Изток

Коментар на Стивън Армстронг, вице-президент на Ford и ръководител за Европа, Близкия Изток и Африка

Стивън Армстронг, вице-президент на Ford и ръководител за Европа, Близкия Изток и Африка коментира пред Bloomberg плановете на компанията за въвеждането в Близкия Изток на хибридни коли. Ford взима пример от Tesla, съобщавайки, че планира електрифициране в региона като ще пусне 4 нови хибридни модела през следващите 4 години, предаде Bloomberg.

По целия регион на Европа, Близкия Изток и Африка Ford има пазарен дял от около 6,5%, което е един сравнително добър процент от сектора, коментира Стивън Армстронг.

"Пристъпваме към електрификация, тъй като виждаме увеличено потребителско търсене и отдръпване от превозните средства, задвижвани от бензин и дизел", каза още Армстронг.

По отношение на Близкия Изток, където цената на горивото е много ниска, Ford залага на по-голяма производителност и опита на компанията в производството на хибриди, коментира той.

"Виждаме огромна ниша за хибридната технология в този регион и по целия свят", каза още той.

Според Bloomberg New Energy Finance за миналата година компанията има 25 хил. продадени хибрида с възможност за включване към електрическата мрежа и изцяло електрически возила, включително разновидности на моделите Focus, Fusion и хеч-бека C-Max.

Целият коментар, чуйте във видеото.

Последни новини
Още от Новини