За Turkish Airlines България има значителен потенциал

Мохамед Фатих Дурмаз, ст. вицепрезидент ЕМЕА, Turkish Airlines

Мохамед Фатих Дурмаз, ст. вицепрезидент ЕМЕА, Turkish Airlines в централата на компанията в Истанбул, Турция. 7 ноември 2017. Снимка: СГрозева/BloombergTVBulgaria Мохамед Фатих Дурмаз, ст. вицепрезидент ЕМЕА, Turkish Airlines в централата на компанията в Истанбул, Турция. 7 ноември 2017. Снимка: СГрозева/BloombergTVBulgaria

Turkish Airlines ще търси ръста на пазара в България във входящия туризъм от дестинации в Далечния изток, каза Мохамед Фатих Дурмаз, ст. вицепрезидент ЕМЕА в интервю за Александър Богоявленски от предаването на Bulgaria ON AIR Авиошоу.

"България има значителен потенциал заради умерения си климат, изключително вкусна кухня и красива природа. Така че ръстът, който ще видим в следващите години няма да е свързан с изходящия туризъм, а с входящия", каза Дурмаз.

Резултатите от сътрудничеството с българските туристически власти подкрепиха авиокомпанията да увеличи честотата на полети до София от 14 на 18 полета седмично от 15 декември 2017.

На WTM в Лондон министрите на туризма на България и Турция Николина Ангелкова и Нуман Куртумлуш обсъдиха създаване на общ туристически продукт за туристи от Китай, Япония, Индия, Близкия изток, САЩ и Канада, съобщи Инвестор.

Чуйте във видеото откъс от ексклузивното интервю на Мохамед Фатих Дурмаз за стратегията на компанията след пускането на новото летище на Истанбул и за конкуренцията. Цялото ще бъде излъчено в неделя, 12 ноември 2017 по Bulgaria ON AIR.

Броят на пътниците, преминали през летищата в Турция се повиши с 10,1% годишно за първите 10 месеца на 2017, съобщиха летищните власти в страната на 6 ноември.
Според Генералната дирекция на държавните летища са били обслужени 164,8 млн пътници спрямо 149,7 млн за същия перод на миналата година. Летище Ататюрк в Истанбул, база на Turkish Airlines, остава най-натовареното в Турция.

Летище Ататюрк, Истанбул, Турция.

Третото летище на Истанбул, проект за 10 млрд евро, ще посрещне първия самолет преди февруари следващата година, съобщи на 6 октомври 2017 министърът на транспорта Ахмед Аслан, цитиран от Анадолската агенция.
 

Последни новини
Още от Новини