Отговорността на FB и Google за потребителското съдържание

Коментар на Джошуа Брустийн, Bloomberg News

Twitter също е в полезрението на калифорнийския сенатор и конгресната комисия разследващата руското вмешателство Twitter също е в полезрението на калифорнийския сенатор и конгресната комисия разследващата руското вмешателство

Седмица след изслушването на Facebook, Twitter и Google от конгресната комисия продължават дискусии в обществото и политическите среди за отговорността на големите социални платформи спрямо подривни, насилствени, криминални или провокативни комуникации.

"Винаги го има това напрежение при дискусиите за технологични регулации. Google и Facebook могат да се справят с каквото и да е нарастване на разходите им, породено отнови регулативни изисквания, докато технологичната сфера като цяло би се оказала в по-затруднено положение."

"Google и сега има алгоритми в Youtube, следящи за авторски права на музиката в качваните видеа, така че не е невъзможно да се контролира потребителското съдържание. Истинският потърпевш може да са по-малките компании, които нямат необходимите ресурси за да осъществяват контрол."

Статия на Джошуа от Bloomberg.

Последни новини
Още от Новини