Тръмп и Абе се обединиха около възможно военно решение на проблема с КНДР

Американският президент използва визитата си в Япония и за да промотира закупуването на огромни количества американско оръжие

Снимка: KCNA Снимка: KCNA

Американският президент Доналд Тръмп и японският премиер Шиндзо Абе се обединиха около мнението, че вариантите за решение на проблема със Северна Корея не изключват нито една опция.

„Поддържаме позицията на президента Тръмп по отношение на това, че по отношение на Северна Корея всички варианти са на масата“, предава думите на Абе ТАСС.

От своя страна Тръмп заяви, че Япония лесно би свалила всяка ракета, изстреляна от страна на Северна Корея, ако закупят въоръжение от Съединените щати.

„Смятам, че е много важно, че премиерът Абе възнамерява да закупи големи количества оръжия от нас. Ние произвеждаме най-доброто оръжие“, подчерта той.

По рано американският държавен глава нееднократно е заявявал, че не би се колебал да избере опция за решаване на ескалиралия конфликт с режима в Пхенян, която изисква военни средства.

Един от тези случаи се разигра, когато в началото на август КНДР заплаши, че ще удари американския остров Гуам, намиращ се в Тихия океан. Тогава Тръмп се закани да отговори на подобна атака с „огън и ярост“.

В последствие решимостта на САЩ да използва военна сила в случай на агресия от страна на КНДР по отношение на Вашингтон или неговите съюзници бе препотвърдена от американския президент по време на речта му пред Генералната асамблея на ООН.

Последни новини
Още от Новини