Samsung с по-добри приходи от очакваното

Коментар на Стивън Енгъл, Bloomberg News

Samsung обяви по-добри от очакваното приходи за третото тримесечие при силни продажби на чипове и смартфон екрани, излъчващи естествена светлина. Стивън Енгъл, Bloomberg News с коментар пред Bloomberg по темата.

Енгъл информира, че оперативният доход за третото тримесечие на Samsung Electronics е 14,53 трилиона корейски вона, т.е. близо 13 млрд. щатски долара, с което надхвърля предварителните резултати и надминава предишното рекордно тримесечие през юли, което отчете 11,04 трилиона вона, като очакването бе за 10,8 трилиона. Продажбите за третото тримесечие са на стойност 62,05 трилиона корейски вона, което е около 55 млрд. щатски долара, предаде още Енгъл.

По думите му има голямо търсене на чипове за памет, които са и двигателят за това тримесечие, като от компанията очакват силен ръст през 2018 и на пазара за динамичната памет с произволен достъп. Оперативната печалба от чипове за третото тримесечие е 9,96 трилиона вона, повишение от 1,96 трилиона вона в сравнение с предишното тримесечие, съобщи още Енгъл. 

Оперативната печалба от производството на мобилни устройства обаче е малко по-ниска в сравнение с предишното тримесечие - 3,29 трилиона корейски вона спрямо предишните 4,1 трилиона с излизането на новите Galaxy S8, Note 8 и след провала и изтеглянето от производство на Note 7, коментира Енгъл.

Целият коментар за приходите на Samsung, чуйте във видеото.

Последни новини
Още от Новини