Kobe Steel отрича финансови затруднения

Коментар на Стивън Стапчински, Bloomberg News

Kobe Steel обяви, че ще може да изплати облигациите с падеж началото на следващата година и омаловажи опасенията, че ще и е нужно допълнително финансиране от банки. Стивън Стапчински, Bloomberg News коментира пред Bloomberg темата. 

Стапчински съобщи, че Kobe Steel, която е третият по големина производител на стомана в Япония понижава прогнозата си за нетните приходи за фискалната година, която приключва през март. Данните показват понижение на постоянния приход и на оперативната печалба съответно с около 9% и с около 6%, предаде икономистът.

Икономистът припомни, че 525 компании са засегнати от скандала с подправени данни, но каза също, че засега те не предприемат действия за искане на обезщетения, замяна или изтегляне на части, което се определя като умен ход според анализаторите.

Според Стапчински засега е рано да се каже каква ще е стойността на разходите, причинени от скандала, като най-лошият сценарий за Kobe ще е японски, американски и други компании да излязат и да обявят, „искаме обезщетение, искаме да ни дадете пари, защото ние не сме плащали за това“ или „ако изтегляме производство, искаме да покриете всичките разходи“.

Целият коментар за резултатите на Kobe, чуйте във видеото.

Последни новини
Още от Новини