Технологични новини, 27.10.2017

Коментар на Емили Чанг, Bloomberg News за Amazon, Whole Foods, Weinstein, SpaceX, Tesla, Google

Емили Чанг, Bloomberg News от Сан Франциско коментира последните новини в технологичния свят.

Amazon обяви продажбите и приходите си за 3-тото тримесечие,  които надхвърлят очакванията на инвеститорите, които показват, че компанията може да успешно да управлява всички свои проекти, включително и новия бизнес за пресни плодове и зеленчуци Whole Foods, предаде Чанг. За оперативен период от около един месец, веригата за плодове и зеленчуци постига 21 млн. долара оперативен приход.

Според източници на Bloomberg инвестиционната група Fortress ще отпусне заем от близо 35 млн. долара на филмовото студио Weinstein, чийто съосновател бе обвинен в сексуален тормоз, съобщи Чанг. Финансирането ще помогне на филмовата компания да обмисли спасителни варианти, които включват възможна продажба и предотвратяване на съкращения на работни места, предаде Чанг.

Проучване на кариерния онлайн посредник Hired показва, че SpaceX, Google и Tesla водят в списъка на десетте най-привлекателните компании за технологични служители, в който обаче отсъстват имената на Amazon, Uber и Airbnb. Само две от имената, класирани в списъка не са базирани в Калифорния – канадската Shopify и австралийската Atlassian, информира още Чанг.

Целият технологичен коментар, чуйте във видеото.

 

 

Последни новини
Още от Новини