Apple ще съкрати наполовина планираните доставки на iPhone X

Причината - дългата борба по отстраняването на дефектите на функцията за лицево разпознаване

Снимка: David Paul Morris/Bloomberg Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

През 2017 американската технологична корпорация Apple се очаква да направи 20 милиона доставки а новия си флагман при смартфоните – iPhone X. Тези обеми са двойно по-ниски от очакваните преди представянето на телефона.

Това съобщава японското издание Nikkei.

Намалялелия производствен капацитет се дължи на проблема с функцията за лицево разпознаване в новия iPhone, който базираната в Калифорния компания дълго време се опитваше да отстрани.

IPhone X e първият телефон на Apple с органичен OLED дисплей. Премахнат също така бе и бутонът „Home”.

Въпросните проблеми се дължат на трудности при монтирането на въпросния дисплей. Слабостите са били отстранени още през юли, но трудности при използването на модула за лицево разпознаване са продължили да възникват. По данни на японското издание, от Apple са успели окончателно да отстранят дефекта едва в края на септември.

Според плановете на американската компания производството на новия телефон е трябвало да достигне обеми от около 10 млн. единици месечно. С оглед на това, че устройството ще бъде пуснато в продажба на 3 ноември, се очаква излезлите на пазара единици да бъдат само 20 млн., т.е. наполовина от първоначално планираните обеми, отбелязва Nikei.

Въпреки това има шанс обемите да се повишат, тъй като Apple води преговори с външни контрагенти, които да произвеждат някои компоненти от устройството, като по-този начин увеличат производствения капацитет.


 

Последни новини
Още от Новини