България и Сърбия ще създават и рекламират съвместни туристически продукти

Кабинетът подписа проект за меморандум, който трябва да засили сътрудничеството ни с Белград в туристическата сфера

Снимка: Freeimages.com Снимка: Freeimages.com

Българското и сръбското правителство ще насърчават създаването и разработването на съвместни туристически продукти между двете страни, който да бъдат рекламирани и пласирани съвместно и да „бъдат конкурентоспособни на трети туристически пазари“.

Това ще се случи след като днес кабинетът одобри проект на меморандум за разбирателство между българското министерството на туризма и сръбското министерство на търговията, туризма и телекомуникациите за сътрудничество в областта на туризма, се разбира от съобщение на пресотдела на МС.

Ресорните министерства ще насърчават укрепването на взаимодействието в областта на туризма като сектор с висок потенциал за принос към цялостното икономическо развитие на двете държави.

София и Белград ще стимулират сътрудничеството в рамките на Световната организация по туризъм към ООН, Организацията за черноморско икономическо сътрудничество, в рамките на осъществяването на Стратегията на ЕС за Дунавския регион, както и с други международни организации по туризъм, в които членуват.

Меморандумът също така предвижда двете министерства да си съдействат за подобряването на туристическия поток между двете държави чрез насърчаване на сътрудничеството между съответните субекти и организации, опериращи в областта на туризма.

Последни новини
Още от Новини