Топ 10 на най-ненадеждните нови автомобили

6 от 10 от попадналите в класацията коли са дело на американския автопром

Снимка: Nick Hagen/Bloomberg Снимка: Nick Hagen/Bloomberg

При покупката на автомобил, особено на нов такъв, се надяваме той да ни служи вярно, като не се налага често да го „водим“ на автосервиз. Докато при старите автомобили това е сериозен проблем, удрящ по джоба на почти всекиго, то при новите коли подобни ремонти биват поемани от гаранцията, предоставена от дилъра.

Но дори и така, човек, дал сериозна сума пари за току-що излязло от завода превозно средство, очаква използването му, поне в първите години, да бъде безаварийно. При някои марки коли това обаче не е така.

Кои към момента са десетте най-ненадеждни нови автомобили, намиращи се в серийно производство? Отговор на този въпрос дава Consumer Reports.

Лидер в антикласацията се явява спортният модел на Chevrolet – Camaro. Въпреки впечатляващото управление, потребителите, закупили колата, се оплакват от проблеми с трансмисията, електронното оборудване, както и системата за задвижване.

Второто място заема Mercedes GLC, който показва проблеми със спирачната система, кормилното управление и окачването.

Трети се нарежда Jaguar F-Pace, чиито собственици могат да се сблъскат с неприятности, свързани с честите аварии на трансмисията и електрониката. Допълнителен проблем е и недостатъчната шумоизолация на купето, непривична за автомобил от такъв висок клас.

В антикласацията също така попада GMC Acadia, чиито основни проблеми са свързани с електрониката, но не само, Fiat 500, който има проблеми със спирачките и, отново, електрониката, и Ford Focus, слаба страна на който е трансмисията и задвижващата система.

На седмо място е Ford Fiesta, който отново дава проблеми с трансмисията, а и създава неприятности, свързани с климатичната система. Осма позиция заема Volvo XC90, девета - Cadillac Escalade.

На десето място пък е електрическият кросоувър Tesla Model X, слаби звена от който са боята, климатичната система, дадени декоративни елементи и други дребни части по купето.


 

Последни новини
Още от Новини