Spotify ще промотира изгряващи изпълнители

Целта на стрийминг услугата ще бъде да ги превърне в следващите световни суперзвезди

Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg

Трудно е да се отрече влиянието на Spotify върху сегашния музикален пейзаж. В крайна сметка стрийминг платформата има над 50 млн. абонати, които плащат за услугата ѝ. Сега тя използва голямото си влияние за да помага на изгряващи изпълнители, пише Engadget, цитиран от Investor.bg.

В петък Spotify пусна RISE, която сама определя като "програма, създадена за да идентифицира и създава следващата вълна от музикални суперзвезди".

Планира се в рамките на програмата да влизат общо 16 изпълнители годишно, които ще бъдат обявявани на групи по четирима на всеки няколко месеца. За начало тя ще стартира в САЩ, Канада и Великобритания.

Компанията обяви, че първите четирима артисти, които стават част от програмата RISE, са Ким Петрас (поп), Lauv (поп/рок), Ръсел Дикерсън (кънтри) и Trippie Red (хип хоп). Spotify е ангажирана с промотирането на изпълнителите от RISE в и извън услугата, включително чрез RISE плейлисти, аудио и видео съдържание. Delta Airlines също ще рекламира звездите на гърбовете на седалките в рамките на програмата Delta Artist Spotlight.

Тъй като въпросните изпълнители имат договори със звукозаписни компании (Ръсел Дикерсън например е сключил сделка с Triple Tigers/Sony), изглежда Spotify не се интересува от навлизане в звукозаписния бизнес. Вместо това иска да се занимава с откриването на млади надежди, някои от които вече имат известен успех в Spotify.

Целта на стрийминг услугата ще бъде да ги превърне в следващите световни суперзвезди.

Последни новини
Още от Новини