Индустриална зона Сандански има огромен потенциал

Днес бе подписан меморандум за изграждане на Индустриална зона Сандански

Панорамен изглед към град Сандански. Снимка: Visitsandanski.eu Панорамен изглед към град Сандански. Снимка: Visitsandanski.eu

Има заявен интерес за инвестиции в индустриална зона Сандански, като от Министерството на икономиката считат, че в проекта има „огромен потенциал“.

Това заяви пред „Фокус“ заместник-министърът на икономиката Александър Манолев.

Днес (20 октомври) бе подписан меморандум за стартиране на дейностите по изграждане на проекта „Индустриална зона Сандански“.

„Всички анализи показват, че такъв потенциал е налице. Важно е да се каже, че Сандански се намира на 500 километра от 9 европейски столици и най-големия град в Европа – Истанбул, и на 2 часа път от икономическите центрове на България, Гърция и Македония“, коментира зам.-главата на икономическото ведомство.

Градът е отдалечен на равно разстояние от икономическите центрове на тези страни и се намира се и на общоевропейски коридор номер 4, на кръстопът между два ГКП, коментира още той. 

„В момента достатъчно сериозни товари и хора преминават през региона. От гледна точна на география и на локация, мисля че има всички предпоставки, а също и добре развитите търговски отношения с Гърция и подобряващите се с Македония през последните години“, каза Манолев.

Последни новини
Още от Новини