Обявиха финалистите за Мениджър на годината

Най-добрият мениджър на България за 2017 ще бъде обявен на 10 ноември

Десетте финалисти в десетото юбилейно издание на конкурса "Мениджър на годината", организиран от списание "Мениджър", бяха обявени на официална пресконференция днес в столичния ресторант Тhe View.

Те управляват едни от най-големите и авторитетни компании в страната и са извоювали с постиженията си място в българския и европейски бизнес елит.

В десетката на конкурса тази година влизат три дами: Дарина Стоянова, изпълнителен директор на „Престиж-96“ АД, Елена Дречева изпълнителен директор на „Коника Минолта България“ и Цветелина Николова, управляващ директор на „Катаржина Естейт“, „Белица Уайнъри“, „Кончерто Уайнъри“ и „Платинум Брандс“ .

Наред с тях, на финалната права в надпреварата за титлата „Мениджър на годината 2017" отиват още:  Ерик де Кандидо, управляващ директор на IMI България; Ивайло Славов, основател и изпълнителен директор на BULPROS; Илия Гърков, вицепрезидент на „Дънди Прешъс Металс Канада“ и изпълнителен директор за България; Красимир Николов , старши вицепрезидент за Централна и Източна Европа във FOX Networks Group; Пламен Мирянов, собственик и председател на съвета на директорите на „АРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ” АД; Пламен Цеков , съосновател и изпълнителен директор на „Скейл Фокус“ АД; Тим Курт, изпълнителен директор и вицепрезидент на „Аурубис България“ АД.

Най-добрият мениджър на България за 2017 ще бъде обявен на знакова за страната ни дата - 10 ноември, на тържествена церемония в Софийската национална опера и балет, съобщи Максим Майер, редакционен директор на сп. „Мениджър", който преди това обяви имената на финалистите. Победителят в конкурса ще бъде излъчен от десетимата финалисти.

С 35% повече са участниците в конкурса "Мениджър на годината" в сравнение с миналата, съобщи Силвия Пенева, управляващ съдружник в консултантската компания Делойт България, която прави оценката на кандидатите в три етапа, по  методология, създадена специално за този конкурс. Тя открои като тенденция увеличаването на броя на компаниите от високите и информационните технологии - тази година почти 20% от участниците са от тези сектори. Увеличава се и броят на компаниите от секторите автомобилна индустрия и технологии за нея и машиностроене. Тези две индустрии сумарно представляват  над 10% от участниците.

Тази година чужденците сред десетимата финалисти са двама. В Топ 10 отново има и своеобразен рекордьор – Цветелина Николова, която за трети път се класира сред финалистите.

Последни новини
Още от Новини