Надвисналата ядрена война е блъф - Rand Corporation

Коментар на Брус Бенет, старши анализатор по отбрана в Rand Corporation


Северна Корея предупреждава, че "ядрена война може да избухне всеки момент", в отговор на предстоящите съвместни маневри на военноморските сили на САЩ и Южна Корея, от източната и от западна страна на корейския полуостров. Това предаде Bloomberg днес. Военните части включват американски самолетоносач и ядрена подводница.

В понеделник заместник-посланикът на Северна Корея в ООН, Ким Ин Рионг, заяви, че нацията му се е превърнала в пълноправна ядрена сила, притежаваща различни методи за поразяване с различни обхвати, предупреждавайки, че "цялата суша на САЩ е в нашия огневи обхват". Той каза още, че Северна Корея е "отговорна ядрена държава".

"Северна Корея се опитва да покаже способността си да изстреля ракета до континенталната суша на САЩ, за да предотврати военно действие на Щатите срещу себе си." коментира Брус Бенет.

Доналд Тръмп твърди, че военната сила е възможен метод за справяне с Пхенян и каза пред ООН, че напълно ще унищожи страната ако тя атакува първа. В негов противовес, държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън подчерта, че ще прокарва път за дипломация "докато не падне първата бомба".

Обзор на позициите, заемани от Северна Корея през последните месеци: четете в Bloomberg.

Последни новини
Още от Новини