Водещи световни туроператори с интерес към строеж на хотели на българското Черноморие

Петзвездните хотели за Летен сезон 2018 - почти запълнени, заяви министър Николина Ангелкова

Снимка: Pixabay Снимка: Pixabay

България вече почти налага имиджа си на страна, която предлага качествен туризъм. Това каза пред журналисти министърът на туризма Николина Ангелкова, цитирана от Агенция "Фокус". 

"Неслучайно 4- и 5-звездните хотели, особено 5-звездните, се запълват. Дори и в момента, за лято 2018, почти вече няма места на база на ранни резервации в 5-звездните хотели. Това от една страна е много хубаво, от друга страна провокира инвестиционен интерес. В тази връзка и самите големи туроператори, които не са само такива, а са конгломерати със собствени авиолинии и хотели, заявиха инвестиционни намерения за строителство на 5-звездни хотели по нашето българско Черноморие", каза Ангелкова. 

Тя допълни, че темата за туризма ще бъде заложена на важно място в политическите дебати, които ще се проведат по време на Българското председателство на Съвета на ЕС. Министър Ангелкова каза още, че 2018 е обявена и за година на ЕС и Китай. Това ще даде още една възможност България да се възползва максимално от рекламни активности, организирани на ниво Европейски съюз, както и от възможността за привличане на туристи от този голям пазар.   

Последни новини
Още от Новини