Проф. Павлина Чернева, консултант на централни банки и правителства открива The Next Big Thing

Какво променя бизнеса днес ще стане ясно на второто издание годишната конференция на Bloomberg TV Bulgaria

Снимка: Investor Media Group Снимка: Investor Media Group

Глобалните събития и тенденции, които променят бизнеса днес, ще бъдат във фокуса на втората конференция The Next Big Thing – Business Transformers. Събитието е организирано от Bloomberg TV Bulgaria и ще се проведе на 19 октомври от 13 часа в Capital Fort, бул. Цариградско шосе 90.

Топ експерти и анализатори ще представят и коментират водещите направления, които променят най-важните отрасли в глобалната икономика, ролята на технологиите за трансформиране на бизнес моделите, предизвикателствата пред човешкия капитал, както и иновациите, които успяват да повлияят върху цели индустрии.

Професор Павлина Чернева, асоцииран професор по икономика в Bard College и консултант на централни банки и правителства по цял свят, ще открие първия панел на The Next Big Thing. Проф. Чернева е един от най-търсените експерти по макроикономическа стабилизаци в света. Наскоро тя представи две институционални и политически реформи в Европейската централна банка. През 2016 консултира кампанията на Бърни Сандърс за президент на САЩ. Изследванията ѝ редовно се представят в най-големите медии като Bloomberg, The Wall Street Journal, CNN, Reuters, New York Times, NPR и други. На The Next Big Thing тя ще говори за бъдещето на глобалната макроикономическа политика – омагьосан кръг или нова парадигма.

Сред панелистите в конференцията ще бъдат и Одисеас Хараламбус, вицепрезидент на Cisco Systems за Източна Европа, който ще представи темата Digital Disruption, както и Луция Поповска, главен оперативен директор на Software Group, която ще обърне внимание на една нетолкова далечна перспектива, а именно: „Нуждае ли се Европа от дългосрочни стратегии в Африка?“

Няма да бъде подмината и темата за въздействието на технологиите върху енергетиката и инфраструктурата,  бъдещето на петролните компании и енергийните сектори в България и региона, за миграцията на рекламните средства от TV към online. Всички теми и лектори вижте в програмата.   

Модератори на дискусионните панели на конференцията ще бъдат Детелина Смилкова, председател на Българска агенция за управление на хора (БАУХ) и вицепрезидент на Висше училище по застраховане и финанси (ВУЗФ), Евгений Кънев, макроикономист и управляващ съдружник в „Маконис“, и Виктор Манев, основател и парттньор в Impetus Capital.

Спонсори на The Next Big Thing - Business Transformers са Cisco, БАКБ, Allterco, Euroins, Ernst & Young, Philip Morris Bulgaria, iuvo, EKO, Sirma Group, Telelink, Opel, Индустриален холдинг България, Green Life Development & Resorts, Medical Dent.

Последни новини
Още от Новини