Над 50% ръст в китайските туристи към края на август, похвали се Ангелкова

От януари до август страната ни са посетили близо 19 хил. китайски туристи

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Близо 19 хил. са китайските туристи, посетили България за периода януари- август тази година, като по този начин с аналогичния период на 2016 се наблюдава ръст с 50 на сто. Само през август у нас са дошли около 2200 гости от азиатската страна, като се отбелязва нарастване от 23,4 на сто.

Тези цифри съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова, която взе участие във форума „България и Шанси, Китай - два свята по Пътя на коприната”, която е част от инициативата „2017- Пътуване по Пътя на коприната“, предават от пресотдела на туристическото ведомство.

България и Китай имат традиционно добри отношения, като туристите между двете държави се увеличават през последните години, а между двете държави съществуват отлични възможности за партньорство, заяви още министърът на туризма.

По време на форума Ангелкова е представила и общи данни за туристистопотока към България от началото на годината.

За първите осем месеца на 2017 общият брой посещения на чуждестранни туристи в България е над 6,5 млн., като ръстът спрямо периода януари-август 2016 е близо 8%. С още по сериозни темпове се увеличават постъпленията от международен туризъм, показва официалната информация на БНБ. Според тях в периода от януари до юли 2017 общите приходи възлизат на около 3,8 млрд. лв., което е ръст от близо 11 на сто спрямо същите месеци година по-рано.

Последни новини
Още от Новини