Лотарията с касови бележки на НАП започва от днес

Първият печеливш ще бъде изтеглен през декември

Снимка: Investor Media Group Снимка: Investor Media Group

Днес (10 октомври) Националната агенция по приходите (НАП) даде официален старт на втория сезон на Лотарията с касови бележки, като 16 000 фискални бона вече участват в новия сезон на томболата. Това съобщават от пресцентъра на проходната агенция.

Двойно по-голям шанс за спечелване на награда имат участниците, които са плащали с банкова карта и освен касовата си бележка, са регистрирали бележката от ПОС терминала. Играта ще продължи една година, а голяма награда е 50 хил. лева. 2 хил. лв. ще дават данъчните всеки месец на един щастливец, регистрирал печеливша касова бележка. Всяка седмица някой ще печели и предметна награда на стойност приблизително 1 000 лв.

Първият печеливш от данъчната лотария ще бъде изтеглен през декември. В жребия ще участват всички бележки, регистрирани до 19:59 ч. на 17 декември 2017 и издадени след 1 януари 2017 включително.

Потребителските профили на участници от първия сезон на Лотарията са вече активни и те могат да въвеждат бележки с вече създадените права за достъп. Всеки нов потребител е необходимо да създаде еднократно свой профил в сайта www.kasovbon.bg, като всеки участник може да въвежда касови бележки без ограничения. За да се регистрира касов бон, трябва да се попълнят три елемента - дата, час и стойност на покупката. Колкото повече фискални бонове в профила има всеки, толкова по-голям е шансът за награда.

От НАП напомнят, че е важно хората да знаят, че трябва да пазят касовите си бележки до края на играта, защото ще получават наградите си срещу тях.

В първото издание на Лотарията, което приключи в края на 2016 бяха регистрирани над 51 милиона касови бележки на стойност над 670 млн. лв., а големият победител, който получи лек автомобил беше Иванка Кавъркова от Панагюрище с касова бележка за 1,80 лв., припомнят от НАП.  

Последни новини
Още от Новини