AirSwap иска да революционизира борсите за дигитални валути

Разговор с Майкъл Оувд, съосновател на AirSwap

Майкъл Оувд, който помогна на Virtu Financial да се превърне в най-консистентно печалившия маркет мейкър в историята на електронното търгуване, има нов проект, наречен AirSwap. В интервю за Bloomberg той разказва за целта си напълно да претвори начина на работа на борсите за дигитални валути. 

"Компанията ни AirSwap изгражда световна борса за обмен, която е децентрализирана. Понятието децентрализирана борса е объркващо за много хора, защото традиционните борси са физически базирани на дадено място, докато децентрализираната борса живее единствено в световната блокчейн мрежа."

Борсата използва иновативен Swap протокол, вдъхновен от феномена квантово вплитане. С гарантираната чрез този метод моменталност при трансфер на дигитална стойност се заобикаля необходимостта от клирингови къщи, обобщава Оувд. 

"Това е едно от положителните качествата на борсите за търгуване на Etherium, където се ползват „умни договори“ - компютърен код, съхраняван на блокчейн мрежата. С помощта на умните договори може да се програмира атомен swap между моите и вашите активи."

Собствените дигитални валутни токени (жетони) на компанията са именовани събирателно "Air" и започват да се продават за Etherium днес, 10.октомври. Уникалното при тях е хибридната им същност - те едновременно са разрешително за достъп до платформата AirSwap и имат гарантирана ликвидност, като токен от тип (отговарящ на изискванията на) ERC20.

"Създавайки Air на принципа на софтуерния лиценз ние можем да поддържаме безтаксови транзакции в нашата платформа, което е и напълно в духа на пиър-ту-пиър."

Последни новини
Още от Новини