Туризмът – едно от предимствата на България в икономическия обмен с Южна Корея

Шин Бунам, посланик на Южна Корея, Светът е бизнес, 06.10.2017

Към настоящия момент отношенията между България и Република Корея са на изключително добро ниво, за което сочат и множеството двустранни срещи по оста Сеул-София.

Това коментира интервю пред Николай Кръстев за „Светът е бизнес“ посланикът на Република Корея у нас Н. пр. Шин Бунам.

„Общият обем на нашия търговски обмен се равнява на около $300 млн. долара, т.е. той не е толкова голям. Въпреки това обаче, имаме потенциал да увеличим двустранната търговия и корейските инвестиции в България. За момента корейските инвестиции в България са на стойност около €500 млн., основно в сферата на соларните паркове. Но наскоро диверсифицирахме своите инвестиции към сферата на земеделието, строим и нов завод край Варна. В този смисъл се надявам подобни разнообразни инвестиции да се увеличат в бъдеще“, добави той.

„Откакто пристигнах в България през миналата година, пътувам до всяко кътче на страната и установявам, че имате благоприятен климат, минерални извори с високо качество, чист въздух. Така че мисля, че туризмът, и най-вече лечебният такъв, е едно от предимствата за страната ви в бъдеще“, добави южнокорейският посланик.

„Ще работим за увеличаването на инвестициите в България и за привличането на повече корейски туристи“, каза още дипломатът.

В продължението на разговора обстойно бе засегнат въпроса за ситуацията на Корейския полуостров и провокативните действия на Пхенян. Ще се отрази ли кризата на провеждането на предстоящата зимна олимпиада в Южна Корея?

 


 

Последни новини
Още от Новини