Петролът падна до под 50 долара за барел при рекорден износ на САЩ

Коментар на Анна Китанака, Bloomberg News

Лекият суров петрол се търгува на цена под 50 долара за барел за първи път от 2 седмици, като отчетеният много силен износ на САЩ пробужда опасения за глобално пренасищане, предаде Bloomberg. Анна Китанака, Bloomberg News коментира темата.

През миналата седмица износът на петрол от САЩ се е увеличил до 1,98 млн. барела дневно, а добивът на петрол продължава да расте за 4-та поредна седмица, отбеляза Китанака.

Анна Китанака коментира, че изявлението на генералния секретар на ОПЕК, Мохамед Баркиндо означава връщане обратно към 5-годишната глобална цел за инвентара от петрол, която е цел на ОПЕК и причина за ограниченията. Но както чухме по-рано Путин казва, че тези ограничения трябва да се преразгледат, колкото повече наближаваме крайната дата на ограниченията през март, отбеляза още тя.

"Има много хора на пазара, които казват, че без тези ограничения ще видим понижена цена на петрола. Така че, има доста надежди ОПЕК да удължат ограниченията поне за още от 3 до 6 месеца през следващата година", обобщи Анна Китанака.

Целият коментар на Анна Китанака, чуйте във видеото.

Последни новини
Още от Новини