Великобритания се готви да излезе и без договор

Уилям Хобс, гл. инвестиционен стратег, Barclays

Тереза Мей, министър-председател на Великобритания по време на реч пред Консервативната партия в Манчестър, Великобритания. 4 октомври 2017. Photographer: Chris Ratcliffe/Bloomberg Тереза Мей, министър-председател на Великобритания по време на реч пред Консервативната партия в Манчестър, Великобритания. 4 октомври 2017. Photographer: Chris Ratcliffe/Bloomberg

Великобритания се готви да излезе от ЕС без сделка, ако преговорите за Brexit се провалят, каза премиерът Тереза Мей в сряда, 4 октомври 2017 в коментар, който засилва предупрежденията на властите за бавния напредък по споразумението с ЕС, съобщи Bloomberg.

„Успехът на преговорите е дълбоко заложено в интересите ни, но знам, че някои се тревожат дали сме подготвени в случай, че не го постигнем”, каза Мей на делегатите на Консервативната партия в Манчестър.

„Наша отговорност като правителство е да се подготвим за всякакви случай – и нека уверя всички в тази зала, че точно това правим”, каза Мей.

Главният преговарящ за ЕС по излизането на Великобритания от общността, Мишел Барние каза пред Европейския парламент, че няма достатъчен напредък за старт на втората фаза от преговорите с Великобритания.

"След умиротворителния тон във Флоренция, сега ще трябва да хвърли малко сурово месо на консервативната партия", каза Уилям Хобс, гл. инвестиционен стратег, Barclays в интервю от Лондон за Гай Джонсън от Bloomberg. "Въпросът е как ще реагират пазарите и паундът".

"Като удължавате несигурността, можете да удължите малко  повече липсата на ръст на инвестициите".

Чуйте анализа на Хобс във видеото.

 

Последни новини
Още от Новини