Борисов и румънският премиер откриват нов граничен пункт във вторник

Кабинетът също така ще проведе и съвместно заседание с румънското правителство

Снимка: Bulgaria ON AIR Снимка: Bulgaria ON AIR

Българското правителство ще проведе утре (3 октомври, вторник) съвместно заседание с управляващия кабинет на северната ни съседка Румъния. Преди това премиерът Бойко Борисов и румънският му колега Михай Тудосе ще открият новия ГКПП Кайнарджа-Липница.

Въпросното заседание ще се проведе в резиденция Евксиноград, предават от пресотдела на МС.

„Форумът е продължение на добрия диалог и дългогодишното двустранно партньорство между България и Румъния, както и в рамките на Европейския съюз“, пишат още от правителствената пресслужба.

Съвместното заседание ще приключи с подписването на двустранни документи в областта на транспорта, енергетиката, труда и социалната политика, вътрешните работи и икономиката.

През същия ден ще се проведе и четиристранна среща между Борисов и министър-председателите на Гърция и Румъния Алексис Ципрас и Михай Тудосе, както и с президента на Сърбия Александър Вучич.

„На нея ще бъдат обсъдени темите за по-голямата свързаност на Балканите, за развитието на общи инфраструктурни проекти, за предстоящото Българско председателство на Съвета на ЕС, както и актуални въпроси, свързани със сигурността и стабилността в Европа“, съобщава пресцентърът на Министерски съвет.

Последни новини
Още от Новини