Най-старата компания за картички във Великобритания затваря

Популярността на социалните медии е имала огромно влияние върху бизнеса

Снимка: Pixabay Снимка: Pixabay

Семейната компания J Salmon, която публикува пощенски картички и календари от 1880 насам, ще спре дейността си през декември тази година, съобщава BBC.

Като причина компанията посочва, че хората вместо да пишат картички, вече публикуват снимки във Facebook и Instagram или използват WhatsApp, за да покажат на приятелите и семейството си колко много се забавляват.

Братята Чарлз и Хари Салмън, пето поколение от семейството, което управлява компанията, заявиха, че популярността на социалните медии е имала огромно влияние върху бизнеса им.

Хората също така са склонни да почиват по-кратко, което означава, че вероятно пристигат вкъщи много преди пощенските картички, казаха братята - съуправляващи директори на компанията.

В резултат на това бизнесът вече не е жизнеспособен, посочиха още те.

Именно затова обявиха план за оттегляне от производството на картички.

За последните 25 години броят на пощенските картички, продавани всяка година, е отчел драматичен спад от 20 млн. до около 5 млн., пише още BBC.

Джордан Жирардин, историк и преподавател, обясни, че пощенските картички за пръв път са били изобретени в края на 19 век, защото имало нужда от повече „визуални преживявания и по-видима промоция на пътуването“.

„Опасявам се, че евтината пощенска картичка бе заменена от социалните мрежи“, коментира още той.

J Salmon, която е започнала като книжарница,  заяви, че освен спада в броя на изпратените пощенски картички, "трябва да се има предвид, че няма повече членове на семейството, които искат да се присъединят към бизнеса".

Последни новини
Още от Новини