Кузман Илиев с лекция за австрийския мислител Мъри Ротбард

"Геният на Ротбард – принос и интелектуално наследство" ще бъде темата, която водещият на Boom&Bust ще коментира на 26 септември

Кузман Илиев ще изнесе лекция, посветена на икономиста от Австрийската школа Мъри Ротбард. "Геният на Ротбард – принос и интелектуално наследство" ще бъде темата, която водещият ще коментира на 26 септември от 19 часа в Културен център Г8.

Кузман Илиев е съавтор и водещ на предаването за икономика и финанси Boom&Bust по Bloomberg TV Bulgaria (всяка събота и неделя от 21 часа). Той е и един от водещите на предаването „Денят ON AIR“ по Bulgaria ON AIR, в което всеки делничен ден в 19 часа представя новините с коментар. Следи отблизо процесите в политическия и обществен живот.

Търсен автор е за анализи на политически, външнополитически и икономически теми, а на 26 септември ще насочи фокуса върху наследството, което оставя австрийският икономист Мъри Ротбард - за какво се бори и кой е неговият най-голям принос в каузата за свободата и политическата философия. 

"Ерудит и гений на социалната мисъл, Мъри Ротбард е по-актуален от когато и да било: дългови и финансови кризи, войни и бежански наплив, морален упадък и социална дезинтеграция... За всяка от тези теми анализът на Мъри влиза в дълбочина, издирва и намира причината, посочва решение, което си струва да вземем предвид. Защо е нужно да го четем и критично да обсъждаме идеите му? Защото ни засяга - искаме или не", коментира Кузман Илиев.

Събитието се организира от Българско либертарианско общество.

Последни новини
Още от Новини