Атака с киселина в Лондон

Шестима пострадали, но нападението не се счита за терористичен акт

Снимка: Pixabay Снимка: Pixabay

Шестима души бяха ранени при нападение с киселина в източната част на британската столица Лондон, съобщи Би Би Си. 15-годишен тийнейджър е задържан от полицията.

Атаката е извършена близо до търговския център „Стратфорд“ около 20:00 часа местно време в събота вечерта, разкриха британските сили за сигурност.

Полицията не разглежда случилото се като терористично нападение. Според свидетели е възникнал спор между група хора, след което се е стигнало и до атаката с киселина.

Нито един от пострадалите не е с опасност за живота. Парамедици и пожарникари бяха изпратени към мястото на инцидента, а полицията затвори района, докато тече разследването.

„Скай нюз“ разкри, че след атаката в района се е създала паника, а ранените се затичали към близките заведения за бързо хранене, за да поискат вода. Според изданието се е стигнало до спор между две групи от момчета, след което е хвърлена и киселината.

Преди седмица четири млади момичета бяха залети с киселина във френския град Марсилия. Атаката беше извършена пред главната ЖП гара от 41-годишна жена, която според полицията е страдала от психически проблеми.

Последни новини
Още от Новини