Защо акциите на Apple отбелязаха най-големия си спад от 17 месеца

Седмичното понижение на дяловете на американския технологичен конгломерат заличи над $43 млрд. от пазарната капитализация на компанията

Снимка: Daciv Paul Morris/Bloomberg Снимка: Daciv Paul Morris/Bloomberg

Акциите на технологичния гигант Apple отбелязаха най-лошата си седмица от 17 месеца на фона на смесените отзиви към серията нови продуктови предложения и умереното търсене на новия iPhone 8, съобщава финансовото издание Financial Times, цитирано от Investor.bg.

Акциите поевтиняха с 1,2% в петък, увеличавайки загубите за седмицата до 5,2%. Това е най-големият петдневен спад в цената на книжата от седмицата до 29 април 2016.

Понижението заличи над $43 млрд. от пазарната капитализация на Apple.

Макар че акциите успяха отбележат седмичен ръст след голямото си събитие миналата седмица, на което Apple представи редица нови свои продукти, книжата са на червено през последните пет дни.

Спадът настъпи, след като компанията призна за технически проблем с новия iWatch, а критиците се оплакаха, че ъпгрейдът на iPhone 8 спрямо iPhone 7 е изключително малък.

Настроенията спрямо акциите бяха ударени и от твърденията за хладен интерес към пускането на пазара на iPhone 8 днес.

Анализаторите предупреждават, че търсенето на смартфона вероятно ще бъде по-слабо в сравнение с предишните версии, тъй като феновете чакат по-луксозната версия iPhone X, която ще излезе в началото на ноември.

Последни новини
Още от Новини