Мадуро призова американския бизнес да инвестира във Венецуела

Ние сме държава, в която инвестициите са защитени, заяви венецуелският президент

Снимка: Gobierno Bolivariano de Venezuela Снимка: Gobierno Bolivariano de Venezuela

Държавният глава на изпадналата в дълбока политическа и икономическа криза Венецуела призова американските инвеститори да влагат средства в различни отрасли от икономиката на страната.

„Искам инвеститори от САЩ във всички сфера на работа, (...) искаме САЩ, искаме инвеститори, (...) имаме по-добро отношение тук, отколкото те си представят. Ние сме държава, на която може да се има доверие, в която инвестициите са защитени“, предава думите на Мадуро венецуелската телевизия Globovision.

„Ние сме един народ с ценности, който вярва в един нов свят на мир, респект и сътрудничество. 99% от посланията на страните по света са за мир чрез диалог, отказвайки се от насилието и санкциите“, каза още президентът на южноамериканската страна.

Припомняме, че на 31 юли Вашингтон въведе санкции еднолично срещу лидера на режима в Каракас Николас Мадуро, предвиждащи замразяване на всички негови активи, намиращи се на американска територия, както и забрана на каквито и да било търговски отношения между свързани с него фирми и физически и юридически лица от САЩ.

Самият Мадуро не взе участие в срещата на ООН, провела се по-рано през седмицата в централата на организацията, намираща се в Ню Йорк, заявявайки, че се опасява за сигурността си.  

Последни новини
Още от Новини