Крочек за джендър пропастта в заплащането

Сали Крочек, съосновател и директор на Ellevest

Сали Крочек, съосновател и директор на llevate Financial Inc. в студиото на Bloomberg в Ню Йорк. 3 август 2016. Photographer: Christopher Goodney/Bloomberg Сали Крочек, съосновател и директор на llevate Financial Inc. в студиото на Bloomberg в Ню Йорк. 3 август 2016. Photographer: Christopher Goodney/Bloomberg

Кариерите на жените се различават от тези на мъжете и затова и пенсионните им планове са други, казва Сали Крочек, цитирана от Bloomberg.

Една от най-влиятелните жени на Уолстрийт, Сали Крочек е работила в Citigroup и Bank of America и сега приключи най-новия кръг финансиране на стартъпа си Ellevest като набра 34 млн долара от инвеститори, водени от Rethink Impact и сред които са Salesforce и CreditEase Fintech Investment Fund.

Основана преди година, компанията предоставя онлайн инвестиционна платформа с борсово търгувани фондове, които помагат на жените да спестяват за пенсия. Това не означава, че ETFите на фонда са по-подходящи за жени, но Ellevest оформя тяхното портфолио според нуждите на жените.

Например използва кривата на заплатите на жени, които обикновено получават най-високата си заплата на ранна възраст за разлика от мъжете и прекъсват по-често кариерата си, което забавя ръста на заплатите.

С по-голямата продължителност на живота, жените имат и различен профил на риска.

Ellevest отчита всичко това, за да изчисли какви са нуждите на клиентите за пенсия. Компанията поставя като цел 90% от годишния доход да бъдат спестени преди пенсиониране, вместо обичайните 50-70%.

Чуйте част от интервюто за Bloomberg на Сали Крочек, съосновател и директор на Ellevest.

 

Последни новини
Още от Новини