Защо технологичната Y Combinator се политизира

Сам Алтман, президент на Y Combinator

Сам Алтман, президент на Y Combinator по време на конференцията Allen & Co. Media and Technology в Сън Вали, Айдахо, на 12 юли 2017. Photographer: David Paul Morris/Bloomberg Сам Алтман, президент на Y Combinator по време на конференцията Allen & Co. Media and Technology в Сън Вали, Айдахо, на 12 юли 2017. Photographer: David Paul Morris/Bloomberg

Топ американски VC компании съдят администрацията на Доналд Тръмп заради имиграционна програма в подкрепа на чуждестранни предприемачи, съобщи Bloomberg.

Технологичната компания Y Combinator, която започна да развива активна политическа дейност след победата на Доналд Тръмп на президентските избори през ноември 2016 е една от тях.

Според президент на Y Combinator Сам Алтман програмата „е важна за индустрията, технологията и страната”.

Чуйте интервюто на Алтман за Bloomberg от Сан Франциско за проекта на Y Combinator да финансира млади политически лидери в САЩ.

Лобито National Venture Capital Association, базирана във Вашингтон е гласът на индустрията, която в момента твърди, че администрацията на Тръмп е нарушила федералните закони и навредила на редица компании и техните инвеститори, когато в началото на годината забави /или изостави/ изпълнението на програмата в подкрепа на чуждестранните предприемачи /International Entrepreneur Rule/.

Предложена от Барак Обама през 2016, програмата би позволила на чужденци, които имат дял в стартиращ бизнес в САЩ да живеят и работят на територията на страната в продължение на 30 месеца или повече със статут на временно пребиваващи лица, т.нар. Parole status. Инициативата бе подкрепена от технологичната индустрия и ограничена до най-малко 250 000 долара инвестиции или 100 000 долара държавен грант.

Последни новини
Още от Новини