Според Deutsche Bank няма да има огромна промяна в цените на петрола

Кристиян Нолтинг, глобален изпълнителен директор в Deutsche Bank Wealth Management коментира пред Bloomberg News своите прогнози за петрола

Според Кристиян Нолтинг глобален изпълнителен директор в Deutsche Bank Wealth Management цените на петрола няма да се променят значително. 

"Все още има доста голямо предлагане на петрол на пазара", коментира той и от тази гледна точка от Deutsche Bank не очакват рязко повишение на цените.

Също така Нолтинг отбеляза, че има глобален ръст и следователно не смята, че цената на петрола може да падне рязко оттук нататък.
"Така че, мисля че ще бъде доста стабилна за следващите поне 12 месеца", каза той.

Кристиян Нолтинг коментира и възможния сценарий, при който страните от ОПЕК успеят да постигнат по-висока цена на петрола.

"Но разбира се никога не трябва да забравяме, че ако има повече съкращения на петрола, страни като САЩ например може да вземат по-голям пазарен дял. Така че, мисля, че дори да има леко съкращение, няма да има каквато и да е било значителна промяна. Така че, от тази гледна точка цената на петрола може да бъде по-стабилна като цяло."

Последни новини
Още от Новини