Рекс Тилърсън е възложил сериозно затягане на визовия режим за САЩ

Кандидатите за виза ще трябва да опишат подробно плановете си за срок от 3 месеца, като ако извършат нещо, което не са упоменали - да сключат брак например, могат да подлежат на депортация

Снимка: Kostas Tsironis/Bloomberg Снимка: Kostas Tsironis/Bloomberg

Държавният секретар на Съединените щати Рекс Тилърсън е възложил на американските дипломатически ведомства по света да затегнат режима за издаване на входни визи за влизане на територията на страната. Това съобщава The New York Times.

Затягането на контрола по издаване на визи ще се изразява в нови, по-строги изисквания за кандидатите за входен документ. Те следва да опишат обстойно плановете си за престоя си в САЩ за поне тримесечен срок.

Ако във въпросния период от 3 месеца получилите виза предприемат действие, което не са указали в предварителните си планова – да сключат брак с американски гражданин, да започнат работа или обучение и т.н, ще се счита, че са извършили умишлена измама.

Ако това стане, то за влезлите на територията на САЩ ще стане изключително трудно, ако не и невъзможно, да подновят визата си или да променят статута си.

Ако пък решат да останат на територията на САЩ, подобни лица ще подлежат на депортация.

 

Последни новини
Още от Новини