Който играе, печели – НАП отново стартира лотария с касови бележки

Двойно по-голям шанс за печалба имат потребителите, плащали през ПОС терминал

Снимка: Хюлия Айваз, Bloomberg TV Bulgaria Снимка: Хюлия Айваз, Bloomberg TV Bulgaria

Националната агенция по приходите (НАП) стартира второто издание на лотарията с касови бележки, се разбира от информация, публикувана на сайта на агенцията.

Всички касови бонове, издадени след 1 януари 2017, ще могат да бъдат регистрирани в започващото след седмици второ издание на лотарията.

Голямата награда в тазгодишното издание на играта е 50 хил. лв. 2 000 лв. ще дават данъчните всеки месец на един щастливец, регистрирал печеливша касова бележка. Всяка седмица някой ще печели и предметна награда на стойност приблизително 1 000 лв.

Двойно по-голям шанс за спечелване на награда ще имат участниците, които са плащали с банкова карта и освен касовата си бележка, са запазили и регистрирали бележката от ПОС терминала, посочват от НАП.

Да участват в данъчната лотария ще имат право всички български граждани, които са навършили 14 години, които регистрират фискалните си бонове в интернет на специално създаден за целта сайт. Както и през миналата година, данните, които трябва да бъдат въведени за участие са стойността на покупката, датата и часа, в който е издадена касовата бележка. Няма ограничения за минимална или максимална стойност на покупките.

В първото издание на лотарията, което приключи в края на 2016, бяха регистрирани над 51 милиона касови бележки на стойност над 670 млн. лв., а големият победител, който получи лек автомобил, беше Иванка Кавъркова от Панагюрище с касова бележка за 1,80 лв.“, припомня пресотдела на приходната агенция.


 

Последни новини
Още от Новини