Активността в сектора на услугите във Великобритания се забавя

Коментар на Нандини Рамакришнан, стратег глобални пазари в JPMorgan Asset Management и Стивън Бароу, ръководител форекс стратегии в Standard Advisory

"Както споменахте и Вие, днешните данни за услугите, които са значително по-голяма част от икономиката, която е много важна за финансовите центрове във Великобритания. Така глобалното присъствие остава без силен импулс, а със сигурност това ще бъде предизвикателство. Затова и прогнозите за икономическия ръст на Великобритания не изглеждат толкова силни за следващите няколко тримесечия."

"Интересното е, че като стане дума за проучванията за услугите, те като цяло напоследък не показват особено раздвижване, но вероятно ще отчетат по-слаби стойности в бъдеще."

"В бъдеще, ако подкрепата от промишлеността започне да намалява, а услугите не започнат да се съвземат, тогава вероятно прогнозите за ръст ще бъдат по-лоши от стойностите предвиждани от Организацията на производителите. За тази година беше 1,6, а за следващата година е 1,3, но може да бъде малко по-нисък."

Още по темата:

Активността в услугите във Великобритания се забавя до 11-месечно дъно

Последни новини
Още от Новини