Петролните рафинерии в Тексас започват да възстановяват дейността си

Средните цени на бензина се повишиха с над 17,5 цента от 23 август

Снимка: Victor J. Blue/Bloomberg Снимка: Victor J. Blue/Bloomberg

Няколко ключови петролни рафинерии в Тексас започват да възстановяват нормалната си дейност седмица, след като ураганът Харви намали с близо една четвърт капацитета на петролните рафинерии в САЩ и повиши цените на бензина до двугодишни върхове, предаде Investing.com.

Докато голяма част от рафинериите в региона все още остават затворени, рестартирането е първа стъпка към смекчаване на опасенията, свързани с доставките на горива в САЩ.

В събота ExxonMobil Corp рестартира втората по големина в страната рафинерия в Бейтаун, Тексас, с производство 560 500 барела дневно.

От Phillips 66 обявиха, че работят по подновяване на операциите в рафинерията "Суийни" с 246 хил. барела на ден и по задействането на своя терминал за петрол и горива в Бомонт, Тексас.

Преди това в петък корпорацията Valero Energy Corp съобщи, че повишава производството на рафинериите си "Корпус Кристи" в Тексас. 

Средните цени на бензина се повишиха с над 17,5 цента от 23 август на фона на опасенията, че ураганът Харви ще доведе до дефицит на горива. В събота един галон (3,79 литра) бензин е струвал $2,59. 

Последни новини
Още от Новини