Вашингтон и Сеул се разбраха за засилване на натиска срещу КНДР

Южна Корея също така иска да закупи американска военна техника за милиарди долари

Ким Чен Ун наблюдава военно учение, проведено на 17 април. Снимка: KCNA Ким Чен Ун наблюдава военно учение, проведено на 17 април. Снимка: KCNA

Президентите на Съединените щати и Южна Корея Доналд Тръмп и Мун Дже-ин са обсъдили казусите около Корейския полуостров, като са се разбрали да засилят натиска срещу режима в Пхенян. Това се разбира от съобщение от пресслужбата на Белия дом.

„Президентът Тръмп и президентът Мун обещаха да оказват силен дипломатически и икономически натиск на Северна Корея и да направят всичко необходимо за възпирането и защитата и растящата опасност от страна на Северна Корея“, се казва в документа.

Двамата държавни глави също така са се договорили да работят за засилване на двустранните отношение по оста Вашингтон-Сеул чрез укрепване на „сътрудничеството в областта на отбраната и засилването на отбранителните способности на Южна Корея“.

В допълнение Доналд Тръмп е одобрил плановете на Южна Корея да закупи от САЩ струваща милиарди долари военна техника, става ясно още от съобщението.  

Последни новини
Още от Новини