Проблем с паркирането? Google е насреща

Приложението за помощ за паркиране, което компанията пусна през януари, бива разширено за още 25 града по света

Снимка: Google Maps Снимка: Google Maps

През януари тази година Google пусна иконата “трудно паркиране” в Maps, която, както името ѝ подсказва, обяснява колко трудно можете да откриете място за паркиране на вашето превозно средство. Въпреки че беше особено полезна, функцията беше достъпна само в 25 града в САЩ, включително Ню Йорк и Сан Франциско, пише технологичният сайт Engadget, цитиран от Investor.bg.

Сега компанията я разширява в още 25 места по света: Аликанте, Амстердам, Копенхаген, Барселона, Кьолн, Драмщад, Дюселдорф, Лондон, Мадрид, Малага, Манчестър, Милано, Монреал, Москва, Мюнхен, Париж, Прага, Рио де Жанейро, Рим, Сао Пауло, Стокхолм, Щутгард, Торонто, Валенсия и Ванкувър.

Просто натиснете екрана върху вашата дестинация и ще видите символ в близост до долната част на екрана, който се намира точно до очакваното време за пристигане, който обозначава дали ще паркирате лесно, средно или трудно.

Информацията е базирана на “исторически данни за паркирането” според Google и на машинно самообучение. Въоръжени с тази информация, може да отделяте по-малко време за паркиране или да прецените дали да оставите колата у дома и да намерите друг вид транспорт.

Google официално пусна и функцията “намери паркинг”. Ако кликнете на картата с иконата за трудности с паркирането, ще видите опция да потърсите на други улици и паркинги. Малка карта визуализира техните локации, като всяка опция е отбелязана отдолу с адрес и очаквано време за ходене. Ако някое от местата изглежда подходящо, можете да “добавите паркинга” и да започнете пътуването си. След като веднъж вече сте паркирали превозното си средство, Google Maps ще превключи на даването на насоки накъде да ходите, така че лесно да намерите дестинацията си.

Засега функцията е достъпна единствено в Google Maps за Android. Очаква се пускането на функцията по целия свят да не отнеме много време. В крайна сметка паркирането може да бъде проблем във всеки голям град.


 

Последни новини
Още от Новини