Ватикана в паника заради съмнителен дрон

ИДИЛ заплащвала папа Франциск

Снимка: Freeimages.com Снимка: Freeimages.com

Съмнителен дрон вдигна по тревога Ватикана, предава ТАСС. Неотдавна терористичната организация "Ислямска държава" публикува в интернет запис със заплахи срещу папа Франциск.

Полицията и карабитерите са реагирали на сигнала. Проверките са били извършвани и с хеликоптер, но подозрителният дрон не е бил открит.

Въздушното пространство над Ватикана беше обявено за зона без полети от съображения за сигурност. Използването на дронове, включително от туристи, е забранено. Безпилотните летателни машини често се използват за снимки, както и от различни служби, включително метеорологичната.

Неотдавна терористичната организация "Ислямска държава" публикува в интернет запис със заплахи срещу папа Франциск. Освен това в социалните мрежи и особено в криптираното приложение за онлайн чат Телеграм се появи послание на италиански с призив за действие, насочен към терористите, които не са обвързани с нито една терористична организация.

След последния атентат в Барселона, при който микробус се вряза в пешеходци, в италианските градове се разполагат прегради от цимент и циментови вази с цветя на местата за достъп до централните градски улици, тъй като много от тях неотдавна бяха превърнати в пешеходни зони.

Последни новини
Още от Новини