Ципрас идва в България през септември

Транспортните коридори - акцент на посещението

Гръцкият премиер Алексис Ципрас. Снимка: Konstantinos Tsakalidis/Bloomberg Гръцкият премиер Алексис Ципрас. Снимка: Konstantinos Tsakalidis/Bloomberg

Гръцкият премиер Алексис Ципрас идва на официално посещение в България през септември, предава Focus.

В европейската програма на гръцкия лидер идния месец е планирано важно посещение в София, пише гръцкият вестник "Kathimerini".

Според изданието в момента се търси най-удобната дата за визитата, като се предполага, че тя ще бъде избрана в дните преди откриването на Солунския панаир, където да бъде представен новият договор между България и Гърция за железопътна връзка между пристанищата Варна и Александруполис, подписан предварително в София.

"Новият договор, който предвижда свързване на Варна с Александруполис и на Бургас с Кавала, представлява важна стъпка за регионално сътрудничество с голямо геополитическо значение", пише "Kathimerini".

Според вестникът "реализирането на новите транспортни коридори ще повиши икономическото значение на Северна Гърция." Изданието допълва, че освен в България, гръцкият премиер предстои да посети Франция, Австрия и Румъния, а в Атина ще посрещне лидерите на Германия, Испания и Италия.

Последни новини
Още от Новини