Apple инвестира $1,3 млрд. в САЩ в замяна на опрощаване на $208 млн. данъци

Американската технологична корпорация ще построи нов център за съхранение на данни в щата Айова

Снимка: Brendon Thorne/Bloomberg Снимка: Brendon Thorne/Bloomberg

Американската технологична корпорация Apple ще построи нов център за съхранение на данни в щата Айова, а в замяна на това ще бъде наградена подобаващо, като й бъдат опростени данъци в размер на $208 млн.

За хода на Apple се разбира от съобщение на агенция Associated Press, която се позовава на директора на Управлението за икономическо развитие на Айова Деби Деръм.

По данни на агенцията инвестицията е в размер на $1,4 млрд., но в прессъобщение, публикувано на страницата на Apple, сумата бива редуцирана до $1,3 млрд.

По думите на щатския чиновник базираната в Калифорния технологична компания ще създаде новата си мощност в град Де Мойн, което пък ще резултира в създаването на 50 нови работни места. По информация на Apple пък по време на строителството ще бъдат ангажирани 550 работници.

В допълнение на това президентът на корпорацията Тим Кук, който се е срещнал вчера (24 август) с губернатора на Айова Ким Рейнълдс, ще инвестира още $100 милиона в щатски фонд, предназначен за финансиране на реконструкция на местни паркове, библиотеки и улици.


 

Последни новини
Още от Новини