САЩ могат да въведат визови ограничения за четири държави

Става въпрос за страни, отказващи да си сътрудничат с американския Департамент по национална сигурност по въпроси, свързани с депортацията

Снимка: US Department of State Снимка: US Department of State

Администрацията на Донлад Тръмп може да въведе ограничения за влизане на територията на САЩ срещу граждани на четири държави, отказващи да си сътрудничат с американския Департамент по национална сигурност по въпроси, свързани с депортацията. Това съобщава американската телевизия Fox News.

Съответните документи, нужни, за да бъде прокарано решението, вече са изпратени за разглеждане в Държавния департамент, информира още телеканалът, позовавайки се на свои източници в американското вътрешно ведомство.

Въпросните страни, които според The Washington Times са Камбоджа, Еритрея, Гвинея и Сиера Леоне, отказват да си сътрудничат с американските власти по въпроси, свързани с депортация на техни граждани, пребивавали незаконно на американска територия, или умишлено протакат и усложняват депортационната процедура.

Борбата с нелегалната миграция бе основно кредо на Доналд Тръмп в предизборната му кампания, като американският президент започна активно да уплътнява с действия реториката си след встъпването си в длъжност. От момента на инаугурацията му досега са депортирани над 167 хил. нелегално пребваващи в САЩ, а мигрантският натиск по границата с Мексико е намалял в пъти. 

Последни новини
Още от Новини