Новият лот на АМ Струма с първа копка след седмица

Очакванията на регионалното ведомство са участъкът Благоевград – Крупник да бъде приключен през 2018

Снимка: Bulgaria ON AIR Снимка: Bulgaria ON AIR

Точно след седем дена – на 31 август, ще бъде направена първата копка на новият участък от АМ „Струма“ - Лот 3.1 Благоевград – Крупник.

Това съобщи днес по време на посещение в град Годеч министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, съобщава пресотделът на регионалното ведомство. По думите на Нанков разрешението за строеж на обекта е издадено през миналата седмица, а през тази е обнародвано в Държавен вестник.

„Строителството на Лот 3.3 Кресна – Сандански се изпълнява според графика и очакваме дейностите да бъдат завършени дори предсрочно, така че през 2018 обектът да е приключен“, каза министърът.

От изказването на министъра се разбра още, че са изпълнени всички процедури, касаещи оценката за въздействие върху околната среда за участъка от магистралата през Кресненското дефиле и напомни, че на 11 септември ще бъдат направени обществени обсъждания за проекта. Целта е през май-юни 2019 да има избран изпълнител и издадено строително разрешение, така че до 2023 участъкът да бъде построен.


 

Последни новини
Още от Новини