Любезност – новото верую на КАТ, похвали се вътрешният министър

Опашките в КАТ били намалели, а 30% от услугите - електронни, изтъкна още главата на силовото ведомство

Снимка: Bulgaria ON AIR Снимка: Bulgaria ON AIR

Администрацията в КАТ се опитва да бъде по-любезна, а опашките били намалели след като 30% от услугите на пътната полиция вече са „електронизирани“. Това заяви днес (23 август) на брифинг след заседанието на кабинета вътрешният министър Валентин Радев.

„За над 160 услуги успяхме да намалим административната тежест. Над 30% от тях вече са електронизирани. Може да минете през КАТ и да видите там подобренията. Очакваме допълнителните 2,5 млн. лв., които трябва да бъдат отпуснати, за да довършим това, което сме решили на територията на софийската КАТ и да го размножим по останалите приемни пунктове в големите градове – Пловдив, Варна, Бургас. Имам сведения, че опашките са намалели“, предава думите на началника на вътрешното ведомство агенция „Фокус“.

„Опитваме се да бъдем все по-любезни, включително да премахнем ксероксите, които все още ги има отвън и се налага да размножаваме документи“, похвали се още Радев, по чиито думи е много важно „този опит, който се натрупва в КАТ-София, да се прехвърли в другите места“. 

По думите на шефа на МВР въпросът за увеличаването на заплатите на полицаите е бил повдигнат по време на заседанието на правителството. „Той (Бойко Борисов – бел.ред.) и всички умувахме над този въпрос, но няма да кажа точно какво. Естествено, че ходът е натам. Трябва да увеличим не само заплатите на служителите на МВР, а на целия сектор „Сигурност“. Търсят се начини и ви каня на 12 септември. Както знаете, има Съвет за социално партньорство. Там една от точките е точно това – обсъждаме предложенията на синдикатите на МВР. Ще бъде обсъдено повишаването на заплатите – кога, как, с колко“, каза Радев.  

Последни новини
Още от Новини