Защо служителите над 35 са нещастни на работното си място

Един на всеки шест служители над 35 споделя, че е нещастен на работа

Снимка: Pixabay Снимка: Pixabay

По-възрастните служители са по-нещастни в работата си в сравнение с по-младите. Това показва проучване сред повече от 2 000 служители във Великобритания, проведено от Robert Half U.K, предава Bloomberg.

Един на всеки шест служители над 35 споделя, че е нещастен на работното си място – два пъти повече от служителите под 35-годишна възраст. Почти една трета от хората над 55 споделят, че не се чувстват оценени, а 16% - че нямат приятели на работа.

Налице е стремежът да бъдеш на висока позиция, следователно настъпва разочарование, когато не успееш да стигнеш достатъчно далеч в кариерата. Да, заплатите стават по-високи, но и животът започва да става по-скъп. Балансът между професионалния и личния живот започва да означава достатъчно време за семейството, а не просто справяне със стреса. Настъпва момент, в който или не си успешен и работата те е изтощила, или опитът ти показва, че семейството е по-важно. Тогава си задаваш въпроса: „Защо правя това?“. Това каза проф. Кери Купър, изследовател на работните места в Manchester Business School.

Една пета от по-възрастните британски работници смятат, че работодателите им не оценяват поравно служителите от всички възрасти, сочи проучване на City & Guilds Group. А според Capita Resourcing една трета от работниците на възраст над 55 години се чувстват заменени от по-младите служители.

Възможно е причината за това да се състои във факта, че младите хора имат по-ниски очаквания, по-големи надежди и все още не са изтощени и стресирани.

„Когато започнеш да изграждаш кариерата си, станеш малко по-стабилен и се установиш, тогава си задаваш въпроса дали наистина се наслаждаваш на това, което правиш“, споделя служител.


 


 


 


 

Последни новини
Още от Новини